Nog 1 nachtje slapen…

Nog 1 nachtje slapen en dan vliegen we. Morgen om deze tijd zitten we in het vliegtuig!  En zo langzaamaan is het wel tijd ook. De kinderen slapen al nachten onrustig en eerlijk gezegd mag het van mij nu ook wel zover zijn. Hoe supergaaf en leuk ik het ook vind om deze reis te gaan maken, ik vind het ook best een beetje spannend om twee weken zonder gezin op pad te zijn. Gek ook. Het is de eerste keer dat ik zonder man en kinderen op reis ben (sinds we kinderen hebben en op een paar leuke weekendjes met vriendinnen na). Maar den controlefreak in mij laat ze goed achter (lees: oppasschema hangt klaar) en dankzij alle hulptroepen in de vorm van opa’s, oma’s en vrienden komen zij ook vast wel enigszins gewassen en gevoed de komende twee weken door. En voor de kinderen heb ik een aftel-box gemaakt met 14 kaartjes met voor iedere dag een opdracht waarvan ze dan weer een foto of filmpje of verhaaltje naar mij “moeten” appen. Of een klein kadootje. 

Maar goed, mijn rugzak is gepakt en zit een stuk voller dan ik zou willen. Natuurlijk gaan alle ansichtkaarten met lieve wensen van iedereen mee, maar ook wat Hollandse kadootjes voor de vrouwen die we mogen interviewen en fotograferen en ongetwijfeld veel teveel kleren. Normaal ben ik erg goed in lightweight pakken, maar in dit geval is het toch anders. We blijven namelijk niet alleen in Santa Cruz (waar we landen en waar het 30 graden is bij aankomst), maar gaan ook naar hoger gelegen gebieden (eerst Sucre op ongeveer 2000m en daarna nog La Paz op 3600m), waar het een heel stuk frisser is. En dus moet de bikini mee, maar ook een jas en zelfs een dikke slaapzak, voor als we een paar nachten in het dorp van een van de projecten blijven slapen. Morgen nog maar even een blik in de tas werpen, misschien kan ik er toch nog wat uit halen. Er moet immers ook wat ruimte over blijven voor souvenirs!

Vandaag heb ik er nog even een feestje van gemaakt met de kinderen. Pyjamadag, filmpje kijken en vanavond eten we ook nog eens pannenkoeken. Ik ben benieuwd wat we in Bolivia gaan eten. Ik ben sowieso benieuwd wat ons te wachten staat, welke vrouwen we gaan ontmoeten, wat hun verhalen zijn en hoe het land is. Ik heb er heel veel zin in!

Het volgende bericht komt uit Bolivia!